У ААТ «Агранёманскі» вялікая ўвага надаецца нарыхтоўцы травяных кармоў

Сельская гаспадарка

У ААТ «Агранёманскі» вялікая ўвага надаецца нарыхтоўцы травяных кармоў.

Каб па максімуме забяспечыць імі грамадскі статак, высяваюць як дадатковы рэзерв і прамежкавыя культуры, у прыватнасці аднагадовыя травы – пайзу і проса, якія размясціліся адпаведна на 40 і 38 гектарах.

– Будзем заворваць пашы пяцігадовага выкарыстання і таксама пасеем на гэтых плошчах пайзу, – гаворыць галоўны аграном таварыства Іван Скварчэўскі. – Даная культура мае высокую атаву, добра адрастае і можа даваць за лета некалькі ўкосаў.

Дарэчы, па пажыўных якасцях пайза не саступае такім культурам, як сорга і суданская трава.

Надзея БАТАЛКА, фота аўтара



Tagged

1 комментарий по теме “У ААТ «Агранёманскі» вялікая ўвага надаецца нарыхтоўцы травяных кармоў

  1. Корма — ключевой фактор для получения качественного молока в достаточном количестве. Основу пищи дойной коровы составляют корма растительного происхождения. Поэтому необходимо прилагать максимум усилий для своевременного покоса первой травы

    Рейтинг комментария:Vote +10Vote -10

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *