Прадукцыя штодзённая і святочная

Важное Эканомiка

image_pdfimage_print

Новы від прадукцыіхлеб подавы «Былінны» – выпускае цэх хлебапячэння Стаўбцоўскага філіяла Мінскага абласнога спажывецкага таварыства.

Прадукт натуральны (прыгатаваны з мукі, канцэнтрату кваснага сусла, цукру, солі, дражджэй і паляпшальніка смаку), таму і атрымаў добрыя водгукі ў пакупнікоў. У перспектыве – распрацоўка соладавага заварнога хлеба «Надзея».

Гэтымі днямі ў хлебапёкаў асабліва напружаная пара. Да Вялікадня яны імкнуліся выканаць усе святочныя заяўкі спажыўцоў. У прыватнасці, вялікім попытам карыстаўсяа кекс «Свята». І далей, у сувязі з пасяўной кампаніяй, заяўкі на прадукцыю цэха пачнуць паступаць са сталовых сельгаставарыстваў раёна.

– У асартыменце – каля двух дзясяткаў відаў хлеба і белабулачных вырабаў. Хлеб і батоны выпускаем у нарэзаным выглядзе, ва ўпакоўцы. Для гэтага нядаўна набылі ўпаковачную машыну, – расказвае начальнік цэха Антаніна Шыбко.

Машыніст цестамясільнай машыны Крысціна Кузьмічова закончыла год таму Баранавіцкі тэхналагічны каледж. Яна прыходзіць на работу першай, каб падрыхтаваць цеста

За змену невялікі калектыў выпускае каля тысячы боханаў хлеба, 1200 белабулачных вырабаў, 300 штук здобы – розных булачак, рулетаў, ражкоў і інш. Хлебапёкі працуюць ноччу, каб раніцай адпраўляць у магазіны свежую прадукцыю.

У калектыве шмат моладзі. Перадаюць свой вопыт такія спецыялісты, як Валянціна Зарубіна, Вольга Церахава, Таццяна Стула, Марыя Кордан, Ганна Лянцэвіч, Алена Астроўская, Валянціна Шкляр.

Таццяна ПЯТКЕВІЧ, фота аўтара



Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *